You are here

Chesterfield Royal Hospital, Acute Ward Block Corridor

chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor
chesterfield-royal-hospital-acute-ward-block-corridor

  • Location: Chesterfield, UK
  • Artist: Art in Site | www.artinsite.co.uk
  • Architect(s)/firm: The Manser Practice Architects | www.manser.co.uk
  • Client: Chesterfield Royal Hospital NHS Foundation Trust
  • Structural engineer: Buro Happold
  • Main contractor: GB Building Solutions
  • Glazing: Solaglas | www.sggs.com
  • Glazing installation: Dortech
  • Photos credit: © Art in Site - Nick Hufton of Hufton & Crow

Chesterfield Royal Hospital is situated in the beautiful Derbyshire landscape. As art consultants to the new Acute ward block, we decided to make this natural setting our artistic focus, drawing on the local colours, flora & fauna.

During our research, we learnt that visitors to the acute ward would travel along a glass corridor, granting them an unwanted direct line of sight into patients’ rooms. We devised a design solution which grants patients their privacy, whilst at the same time retaining the benefits of a bright, naturally-lit corridor: an installation of multicoloured glass fins positioned at perpendicular intervals, whose colours – drawn from the local landscape – make for a stimulating approach, at the same time as they obscure the patient areas.