You are here

Permanent Art Installation - Haugen/Zohar Arkitekter

permanent-art-installation-haugenzohar
permanent-art-installation-haugenzohar
permanent-art-installation-haugenzohar
permanent-art-installation-haugenzohar
permanent-art-installation-haugenzohar
permanent-art-installation-haugenzohar
permanent-art-installation-haugenzohar
permanent-art-installation-haugenzohar
permanent-art-installation-haugenzohar
permanent-art-installation-haugenzohar

Categories:
Partitions , Health & education , Europe/middle east/africa

  • Location: Huseby Skole, Oslo, Norway
  • Completion: 2017
  • Architect(s)/Firm: Haugen/Zohar Arkitekter  | www.hza.no/
  • Project team: Johann M Kjartansson, Marit Justine Haugen
  • Client: Municipality of Oslo
  • Photo credit: © Jiri Havran

"Threshold" is a playful installation that blurs the lines between inside & outside of the school’s playground perimeter and creates a window to the outside world through the colorful glass slats. The slats ensure the same tectonic principle as the wooden noise barrier.

Facing south, the overlapping glass slats create a colorful shadow play on the asphalt that moves like a sundial and offers the ability to educate the children about time, movement and color theory through simple charcoal drawings.